историята на бакалдрин
Историите на успеха са колкото уникални, толкова и вълнуващи и са написани винаги от значими личности с предприемачески дух. Историята на бакалдрин е тясно свързана със семейството на основателя и собственик – фамилията Аугендоплер и е изпълнена с иновации в бранша на печивата, като същевременно съдържа много както големи, така и малки моменти на успех. Поглед към основните етапи:
2019
БАКАЛДРИН В КИТАЙ.
backaldrin е активен на китайския пазар от 2001 г., а от 2018 г. и със своето дъщерно дружество backaldrin Guangzhou Food Co. Ltd., със седалище в Гуанджоу. Филиалът отговаря за дистрибуцията на продукти на backaldrin в Китай. През 2019 г. компанията откри и собствена производствена база, както и хлебозавод с учебен център на новото място.


2017
НОВА ЕРА В РУСИЯ.
бакалдрин е тясно свързан с руския пазар повече от 20 години. На 13 октомври в Москва е открита седмата производствена база в световен мащаб. С това бакалдрин се приближава все повече до клиента и се опитва да отговори още по-добре на търсенето на пазара, като в същото време създава център за евразийската икономическа общност.
ОРИЕНТИРАНОСТ КЪМ БЪДЕЩЕТО.
През октомври 2017 в Астен – централата на компанията – за всички посетители е отворен PANEUM – чудна палата на историята на хлебопроизводството, която с изложбата си на хляб и хлебни изделия предлага изключителен форум за висококачествена храна. Това е място, където за хляба, неговата история и бъдещето му може да се говори, изследва и обмисля.
2016
СВЕТОВЕН РАСТЕЖ.
Създаване на нови локации с откриването на производствени бази в Мексико и Южна Африка. Компанията вече е представена със собствени филиали в 16 страни по света и предлага нарастваща международна работна среда.
2015
ОСНОВАВАНЕ НА бакалдрин SUISSE AG.
След успешно 20-годишно партньорство, швейцарската компания Hauser & Cie AG Neumühle Töss предава на бакалдрин производството си на полуфабрикатите за хлебни и сладкарски изделия. С този план за приемственост продуктите на Hauser и бакалдрин могат да бъдат гарантирани на швейцарския пазар за следващите десетилетия.
2014
30 ГОДИНИ КОРНШПИТЦ.
Популярният КОРНШПИТЦ празнува своя 30-годишен юбилей. С раждането си през 1984 г. той покорява не само кошниците с хляб и масите за закуска, но и сърцата на хората.


2012
НОВ ИНОВАЦИОНЕН И ИЗСЛЕДОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР.
През пролетта на 2013 г. е открит новият център за иновации и изследвания. Това създава 50 нови работни места в Астен – особено в областта на научните изследвания и развитието.
2010
РАЗВИТИЕ И РАЗШИРЕНИЕ.
Клонът на бакалдрин в Чехия е създаден, а производствената база в Йордания е разширена.


2008
ПОВЕЧЕ ПРОСТРАНСТВО ЗА KORNSPITZ & CO.
бакалдрин пуска в експлоатация модерен високо- етажен склад в базата в Астен. С тази инвестиция в бъдещето семейният бизнес създава необходимите капацитети за съхранение на продукцията.
2007
„ДОМ НА ХЛЯБА“ В НАЙ-ГОЛЯМАТА СВЕТОВНА СТРАНА.
На 31 май 2007 бакалдрин отваря Дом на хляба в покрайнините на руската столица Москва, наречен „Дом ХЛЕБА“. Работейки в Русия от 1995 г., бакалдрин маркира нов важен момент от развитието си в най-голямата страна в света.




2006
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ САМОСТОЯТЕЛЕН ИЗЛОЖИТЕЛ.
На най-важния международен панаир за пекари и сладкари – iba – бакалдрин се представя като най-големия самостоятелен изложител.
МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ НА ПРОИЗВОДСТВОТО В ЙОРДАНИЯ.
В йорданската столица Аман, наравно с Астен (Австрия), бакалдрин отваря втора производствена база. Специализирани продукти за арабския свят и Африка.
2005
PURPUR СЕ ПОЯВЯВА НА ПАЗАРА.
На панаира ÖBA бакалдрин представя новата си марка PURPUR.
Разкриват се тайните на пшеницата PurPur.


2004
НОВ ФИЛИАЛ.
Филиалът на бакалдрин в Полша е завършен.
2003
КЪЩАТА ЗА ХЛЯБ В АСТЕН ЗАДАВА НОВИ СТАНДАРТИ.
бакалдрин създава уникален център за бранша на печивата със създаването на Къщата на хляба в Asten.


2000
ИНОВАЦИЯ: МОЯТ КОРНБРОТ.
На международния панаир за пекари и сладкари – iba – бакалдрин добива известност с марката за хляб Mein Kornbrot. Продуктовата иновация е отличена на световната премиера.
ВЛИЗАНЕ НА ПАЗАРА В ИТАЛИЯ.
бакалдрин създава филиал на компанията в Италия.
1995
ПИОНЕРИ В БИО СЕКТОРА.
бакалдрин доказва иновативност и в BIO-сектора с Kornspitz и други продукти.
1990
бакалдрин В ИЗТОЧНА ЕВРОПА.
бакалдрин заявява началото на своя ангажимент към Източна Европа. Последователно са създадени в началото представителства, а по-късно и собствени филиали в Чехия, Словакия и Унгария. Следват други страни: България, Полша, Русия, Украйна и Беларус.
1984
КУЛТОВ ПРОДУКТ КОРНШПИТЦ.
бакалдрин представя оригиналния Kорншпитц, който днес е класика сред печивата по целия свят.


1968
НАЗАД КЪМ КОРЕНИТЕ
В търсене на производствена база, семейство Augendopler открива мелница в Астен в Северна Австрия. Тя се намира в провинцията, от която са корените на семейството и откъдето идват ценните суровини за продуктите на бакалдрин. Централата в Астен се развива като изключително модерно седалище на компанията, имайки и преимуществото като транспортно местоположение, особено добре развито в техническо отношение.
1968
СТЪПКА КЪМ ГЕРМАНИЯ.
бакалдрин основава филиал в Германия – бакалдрин Vertriebss.ges.m.b.H.


1964
НЕ ВИНАГИ ВСЯКО НАЧАЛО Е ТРУДНО.
Алоис Аугендоплер, съпругата му Джулиана и синът Петър решават сами да произвеждат адитиви за печене и създават собствена компания. Историята на бакалдрин започва.