историята на бакалдрин

Историите на успеха са колкото уникални, толкова и вълнуващи и са написани винаги от значими личности с предприемачески дух. Историята на бакалдрин е тясно свързана със семейството на основателя и собственик – фамилията Аугендоплер и е изпълнена с иновации в бранша на печивата, като същевременно съдържа много както големи, така и малки моменти на успех. Поглед към основните етапи:

 

2019

БАКАЛДРИН В КИТАЙ.

backaldrin е активен на китайския пазар от 2001 г., а от 2018 г. и със своето дъщерно дружество backaldrin Guangzhou Food Co. Ltd., със седалище в Гуанджоу. Филиалът отговаря за дистрибуцията на продукти на backaldrin в Китай. През 2019 г. компанията откри и собствена производствена база, както и хлебозавод с учебен център на новото място.

Палата на историята на хлебопроизводството PANEUM в Астен, Австрия

2017

НОВА ЕРА В РУСИЯ.

бакалдрин е тясно свързан с руския пазар повече от 20 години. На 13 октомври в Москва е открита седмата производствена база в световен мащаб. С това бакалдрин се приближава все повече до клиента и се опитва да отговори още по-добре на търсенето на пазара, като в същото време създава център за евразийската икономическа общност.

ОРИЕНТИРАНОСТ КЪМ БЪДЕЩЕТО.

През октомври 2017 в Астен – централата на компанията – за всички посетители е отворен PANEUM – чудна палата на историята на хлебопроизводството, която с изложбата си на хляб и хлебни изделия предлага изключителен форум за висококачествена храна. Това е място, където за хляба, неговата история и бъдещето му може да се говори, изследва и обмисля.

2016

СВЕТОВЕН РАСТЕЖ.

Създаване на нови локации с откриването на производствени бази в Мексико и Южна Африка. Компанията вече е представена със собствени филиали в 16 страни по света и предлага нарастваща международна работна среда.

2015

ОСНОВАВАНЕ НА бакалдрин SUISSE AG.

След успешно 20-годишно партньорство, швейцарската компания Hauser & Cie AG Neumühle Töss предава на бакалдрин производството си на полуфабрикатите за хлебни и сладкарски изделия. С този план за приемственост продуктите на Hauser и бакалдрин могат да бъдат гарантирани на швейцарския пазар за следващите десетилетия.

2014

30 ГОДИНИ КОРНШПИТЦ.

Популярният КОРНШПИТЦ празнува своя 30-годишен юбилей. С раждането си през 1984 г. той покорява не само кошниците с хляб и масите за закуска, но и сърцата на хората.

Изследователен център на backaldrin в Астен

2012

НОВ ИНОВАЦИОНЕН И ИЗСЛЕДОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР.

През пролетта на 2013 г. е открит новият център за иновации и изследвания. Това създава 50 нови работни места в Астен – особено в областта на научните изследвания и развитието.

2010

РАЗВИТИЕ И РАЗШИРЕНИЕ.

Клонът на бакалдрин в Чехия е създаден, а производствената база в Йордания е разширена.

Нов модерен високо-етажен склад backaldrin

2008

ПОВЕЧЕ ПРОСТРАНСТВО ЗА KORNSPITZ & CO.

бакалдрин пуска в експлоатация модерен високо- етажен склад в базата в Астен. С тази инвестиция в бъдещето семейният бизнес създава необходимите капацитети за съхранение на продукцията.

2007

„ДОМ НА ХЛЯБА“ В НАЙ-ГОЛЯМАТА СВЕТОВНА СТРАНА.

На 31 май 2007 бакалдрин отваря Дом на хляба в покрайнините на руската столица Москва, наречен „Дом ХЛЕБА“. Работейки в Русия от 1995 г., бакалдрин маркира нов важен момент от развитието си в най-голямата страна в света.

Дом на хляба в Москва, Русия
Производствена база на backaldrin в Йордания

2006

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ САМОСТОЯТЕЛЕН ИЗЛОЖИТЕЛ.

На най-важния международен панаир за пекари и сладкари – iba – бакалдрин се представя като най-големия самостоятелен изложител.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ НА ПРОИЗВОДСТВОТО В ЙОРДАНИЯ.

В йорданската столица Аман, наравно с Астен (Австрия), бакалдрин отваря втора производствена база. Специализирани продукти за арабския свят и Африка.

2005

PURPUR СЕ ПОЯВЯВА НА ПАЗАРА.

На панаира ÖBA бакалдрин представя новата си марка PURPUR.
Разкриват се тайните на пшеницата PurPur.

Премиера на марката PURPUR

2004

НОВ ФИЛИАЛ.

Филиалът на бакалдрин в Полша е завършен.

2003

КЪЩАТА ЗА ХЛЯБ В АСТЕН ЗАДАВА НОВИ СТАНДАРТИ.

бакалдрин създава уникален център за бранша на печивата със създаването на Къщата на хляба в Asten.

Къщата на хляба в Asten

2000

ИНОВАЦИЯ: МОЯТ КОРНБРОТ.

На международния панаир за пекари и сладкари – iba – бакалдрин добива известност с марката за хляб Mein Kornbrot. Продуктовата иновация е отличена на световната премиера.

ВЛИЗАНЕ НА ПАЗАРА В ИТАЛИЯ.

бакалдрин създава филиал на компанията в Италия.

1995

ПИОНЕРИ В БИО СЕКТОРА.

бакалдрин доказва иновативност и в BIO-сектора с Kornspitz и други продукти.

1990

бакалдрин В ИЗТОЧНА ЕВРОПА.

бакалдрин заявява началото на своя ангажимент към Източна Европа. Последователно са създадени в началото представителства, а по-късно и собствени филиали в Чехия, Словакия и Унгария. Следват други страни: България, Полша, Русия, Украйна и Беларус.

1984

КУЛТОВ ПРОДУКТ КОРНШПИТЦ.

бакалдрин представя оригиналния Kорншпитц, който днес е класика сред печивата по целия свят.

Производство на оригиналният Корншпитц

1968

НАЗАД КЪМ КОРЕНИТЕ

В търсене на производствена база, семейство Augendopler открива мелница в Астен в Северна Австрия. Тя се намира в провинцията, от която са корените на семейството и откъдето идват ценните суровини за продуктите на бакалдрин. Централата в Астен се развива като изключително модерно седалище на компанията, имайки и преимуществото като транспортно местоположение, особено добре развито в техническо отношение.

1968

СТЪПКА КЪМ ГЕРМАНИЯ.

бакалдрин основава филиал в Германия – бакалдрин Vertriebss.ges.m.b.H.

Филиал на бакалдрин в Германия през 1968 година

1964

НЕ ВИНАГИ ВСЯКО НАЧАЛО Е ТРУДНО.

Алоис Аугендоплер, съпругата му Джулиана и синът Петър решават сами да произвеждат адитиви за печене и създават собствена компания. Историята на бакалдрин започва.