Профил

Международната компания бакалдрин разработва идеи за хлебопроизводство и висококачествени съставки. Компанията обслужва със служителите си хлебната и сладкарската промишленост в повече от 100 страни. Седалището на бакалдрин се намира в Астен близо до Линц. В допълнение към производствената база в Австрия има още седем такива: в Аман в Йордания, Винтертур в Швейцария, Толука в Мексико, Кейптаун в Южна Африка, Киев в Украйна, в Русия в близост до Москва и в Гуанджоу (Китай). Освен на тези места, бакалдрин развива активна дистрибуторска дейност още в 18 страни по света с дъщерни дружества, а на много други пазари и с дистрибуторски партньори.

За малки и индустриални пекарни по целия свят бакалдрин предлага повече от 700 продукта, от които се приготвят хляб, закуски и сладкиши. Асортиментът включва висококачествени адитиви за пшенично брашно и хлебопроизводство, също така квас, специални миксове за хляб, закуски, сладкиши и сладкарски изделия, подправки за хляб, както и пълнежи и аромати, много от които и с био качество. Освен това бакалдрин предлага на своите клиенти и цялостна услуга, която варира от разработването на продукти до консултиране и обучение.

В допълнение, бакалдрин доказва, че хлябът и спортът си партнират перфектно и го потвърждава като подкрепя не само младите спортни надежди, но и най-добрите в бранша. бакалдрин е доказал името си в спортното спонсорство и най-вече с името Kornspitz – флагмана на къщата. Компанията от години подкрепя атлети с така наречения международен „Спортен отбор Kornspitz“. Мотото е: успешното представяне е възможно само при правилно хранене както в спорта, но и на работа, в училище или през свободното време.

Чрез изграждането на информационен център за клиентите си (PANEUM – Wunderkammer) бакалдрин създаде форум за събития, както и изложба на хлябопроизводството – PANEUM – чудната палата на историята на хляба. С изключителната си колекция от предмети на изкуството и културата датиращи от 9000 години насам тя отвежда посетителите на пътешествие в историята на хлебните изделия. Компанията си поставя за цел да акцентира значението на хляба във всички епохи на човешката история. С това си начинание бакалдрин декларира какво означава пекарната и нейната продуктова гама днес – качество, идеи, разнообразие и напредък.